forget it


forget it 1.0

(informeel)

(Engels, letterlijk 'vergeet het'), vergeet het maar; dat kun je op je buik schrijven; daar is geen denken aan; dat is uitgesloten

Algemene voorbeelden


'Dit jaar minimaal 10 (of 20, of 40) procent snijden in onze kosten, is ook niet het soort project waarmee men management en werknemers tot formidabel enthousiasme brengt. Hamel en Pralahad stellen managers vele vragen in hun boek, maar een van de belangrijkste is wellicht: 'Wat is de balans tussen angst en hoop in mijn bedrijf?' Zonder hoop, geen ambitie; zonder gedeelde ambitie, forget it!

NRC,

"God schiep helemaal niks." Dat zeggen inderdaad een boel wetenschappers, maar leveren ze een waardig initiatief? Forget it. Nee, ze komen aankakken met: "Het heelal schiep zichzelf. Eerst was er Niets, en dan Iets."

Uitgeverij Guggenheimer, Herman Brusselmans,

Hugo Claus is een bedrijfje, mijn slager is een bedrijf en Coca-Cola is een bedrijf. Je hoeft maar de begrippen te beluisteren die de bedrijfsacademici in de mond nemen en hun keuze is duidelijk: efficiëntie, productiviteit, organisatie, marketing, management. Allemaal ongetwijfeld uitermate nuttig, maar neem nu het bedrijf als ambacht of economische traagheid als waarde? Forget it.

http://www.kuleuven.ac.be/ck/1999/14.pdf,

Heel even had Steven overwogen om te vragen zich te mogen mengen (wat een goedgebruinde, forsgespierde rug!) maar hij dacht: forget it, Stephen, and be strong.

Het goddelijke monster, Tom Lanoye,

Combinatiemogelijkheden


in de zin


( informeel)
  • forget it buster
  • forget it mate

Tv-kijken is volgens de nieuwe tendens weer in aan het raken. "Forget it, mate. Tv-kijken is out. Literatuur is in."

Uitgeverij Guggenheimer, Herman Brusselmans,

Over koppijn klagen als ze hun maandstonden hebben en witte wijn zuipen, daar zijn ze goed voor, maar een uitgeverij runnen? Forget it buster.

Uitgeverij Guggenheimer, Herman Brusselmans,

forget it 2.0

(informeel)

(Engels, letterlijk 'vergeet het') denk er maar niet meer aan; herinner je het gezegde of gebeurde maar niet

Algemene voorbeelden


Waarom geen liefde maken? vroeg ik. Omdat er bloed is, zei ze. No problem for me, ik had condooms bij. Omdat ik ziek ben, zei ze. Schrok ik wel even van. Dan niet, zei ik, forget it.

For the one and only, Johan Vandenbroucke,

Vaste verbindingen